Stanley Security Nederland verder als Securitas Technology

Stanley Security Nederland gaat nu verder onder de vlag van Securitas Technology. Afgelopen zomer werd de overname van het bedrijf al aangekondigd, maar mocht het nog een periode onder de oude naam de markt op. 

Securitas heeft de eerder aangekondigde overname van Stanley Security en Stanley Healthcare van moederbedrijf Stanley Black & Decker afgerond. “Onze gecombineerde expertise, aanvullende aanbod en wereldwijde aanwezigheid zullen nog meer waarde bieden voor onze klanten en gemeenschappen”, zei Matthew Kushner, global president van Stanley Security destijds. “Samen zullen we een geïntegreerde en holistische benadering van beveiliging, gezondheid en veiligheid bieden die een concurrentievoordeel voor onze klanten zal creëren.”

Terug van weggeweest
Eigenlijk heeft Securitas nu een bedrijfsonderdeel overgenomen, dat het in 2008 heeft afgestoten. Men vond techniek toen niet bij de kernactiviteiten passen, waarop Securitas Systems werd verzelfstandigd en verder ging onder de naam Niscayah. In 2011 kreeg het bewakingsbedrijf spijt en probeerde het de technische onderdelen terug te kopen. Stanley/Black&Decker bood echter meer, waarop Niscayah verder ging als Stanley Security. De interesse voor techniek bleef echter bestaan bij Securitas. Geleidelijk werd een eigen technische tak ontwikkeld, die met overnames steeds groter werd. Recent was men dan alsnog in staat om het voormalige Security Systems, Niscayah en Stanley Security over te nemen van Black&Decker. In Nederland staat Tijs Westdorp aan het roer.

Terug naar overzicht