Er zijn diverse soorten camera’s die vele mogelijkheden kunnen bieden, u kunt hierdoor uw bedrijf en/of woonhuis uitbreiden met camera beveiliging.

In de praktijk zijn camerasystemen te onderscheiden in twee soorten en dat zijn de analoge camerasystemen en de IP camerasystemen. Het onderscheid tussen een analoge en IP camera’s is de manier waarop de bewakingscamera het videosignaal verzendt. De IP camera’s hebben een veel beter en scherper beeld dan de analoge camera’s.

Een analoog of IP-camerasysteem is altijd uit te breiden met meerdere camera’s (afhankelijk van de recorder), maar bij een IP camera kan er ook maar voor 1 camera worden gekozen, hierin komt dan een extra geheugenkaartje.

Analoog

Dit is een camerasysteem dat gebruik maakt van een coax-kabel. Dit betekent dat de camera’s worden aangesloten op een harddiskrecorder die ervoor zorgt dat de beelden worden opgenomen.  Dit heeft als gevolg dat u de beelden op een rustig moment kunt terugkijken. Op de harddiskrecorder kunnen er meestal 4, 8 of 16 camera’s worden aangesloten.

IP

Een IP-camerasysteem is een stand-alone apparaat waarmee u live beelden kunt bekijken. Met stand-alone wordt bedoeld dat het apparaat als het ware zelfstandig functioneert waardoor u overal toegang heeft tot dit netwerk. Met de installatie wordt een IP- camerasysteem verbonden aan uw eigen computernetwerk of aan een ander bestaand netwerk. Voordeel daarvan is dat het IP-camerasysteem een mobiel apparaat is en makkelijk te verplaatsen en dat zorgt ervoor dat de installatie soepel verloopt. Een ander voordeel is dat u op afstand de digitale beelden kunt bekijken. De software van dit type camera wordt dan ook op een recorder, PC/NAS server en/of op een Smart Phone (App) geïnstalleerd. Er wordt meestal voor een Netwerk Video Recorder (NVR) gekozen, deze hebben dan 4, 8 , 16 of 32 IP camera poorten, in deze NVR zit een harddisk, de grote van de harddisk is afhankelijk van de aantal IP camera’s.

Analoge camerasysteem kenmerkt zich door:

 • Eenvoudige installatie
 • Zeer budgetvriendelijk
 • Zeer goede prestaties, ook bij wisselend licht
 • Nadeel, altijd een aparte voeding nodig
 • Nadeel, resolutie is beperkt tot 0,4 megapixel

Dit zorgt ervoor dat het analoge camerasysteen minder geschikt is voor gedetailleerde toepassingen.

IP-camerasysteem kenmerkt zich door:

 • Aansluitbaar op uw eigen netwerk
 • Makkelijk uit te breiden
 • Met meerdere personen de beelden bekijken
 • Via een App de live- en opgenomen beelden te bekijken
 • Scherpere beelden (ligt eraan hoeveel megapixel de camera’s zijn)
 • Meer instelmogelijkheden in de camera en/of recorder
 • Veel recorders bieden PoE voor de camera’s (voeding camera)

De IP-camerasystemen hebben de mogelijkheid scherpere beelden te produceren.

Daarom worden tegenwoordig eigenlijk alleen nog maar IP camera systemen verkocht.

De prijzen van een camerasysteem zijn dan ook sterk afhankelijk van de hoeveelheid camera’s en de scherpte van de camera (megapixel), ook komt er nog een recorder of NAS server en eventueel de extra functies die u geïnstalleerd wilt hebben bij. Verder bestaat de camera installatie nog uit een monitor, (muur)beugels, masten, UTP-bekabeling, PoE switch, ect.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan komen wij kosteloos bij u kijken om een juiste offerte te kunnen aanbieden.

Bekijk onze camerasystemen