KPN lijft RoutIT volledig in

KPN is voor honderd procent eigenaar geworden van ict-dienstverlener voor het midden- en kleinbedrijf RoutIT. KPN had sinds 2012 12,5 procent van de aandelen van de dienstverlener uit Ede in handen en neemt nu ook de overige 87,5 procent van de aandelen over. RoutIT blijft ondanks de overname van de aandelen zelfstandig en onder eigen naam actief in de markt. Het bedrijf heeft ongeveer honderd medewerkers in dienst en realiseerde in 2015 een jaaromzet van ongeveer negentig miljoen euro.
KPN nam in 2012 een belang van 12,5% in RoutIT met de optie om op termijn het resterende belang over te kunnen nemen. RoutIT wordt sinds 2012 volledig geconsolideerd in de financiële rapportage van KPN. De transactie is per 1 april 2016 afgerond. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

RoutIT is opgericht in 2000 en biedt diensten op het gebied van internet, cloud, connectiviteit- en communicatieoplossingen. Dit doet het bedrijf uitsluitend via lokale ict-partners. De samenwerking tussen RoutIT en KPN leidde in 2013 tot de introductie van KPN ÉÉN, een ict-totaaloplossing voor het mkb met één contract, één factuur en één helpdesk. Inmiddels beweert RoutIT ruim 100.000 mkb-klanten via zo’n 1.500 lokale partners te bedienen.
Werkplek

Frank van der Post, verkoopdirecteur van KPN: ‘De overname van het resterende belang in RoutIT onderstreept het succes van de samenwerking met RoutIT en de kracht van het partnernetwerk. Samen met de partners van RoutIT kunnen we elk midden- en kleinbedrijf in Nederland een volledige werkplek bieden. Daarmee ontzorgen we ondernemers zodat zij zich nog beter op de groei van hun bedrijf kunnen focussen.’

Volgens Marc Kruijs, die samen met Paul Velders de directie vormt van RoutIT, verandert er na de overname voor klanten niets. ‘De bekende RoutIT-partners blijven de diensten onder eigen label, of onder het merk KPN aan hun mkb-klanten aanbieden.’

Terug naar overzicht