Ajax Systems gaat ondanks de oorlog gewoon door

Het is een verbluffend stukje crisismanagement. Terwijl Poetin Oekraïne in diepe ellende stort, weet het in de hoofdstad Kiev gevestigde Ajax Systems de continuïteit van de productie te waarborgen. Deze is inmiddels verplaatst naar veilige gebieden en de wereldwijde uitrol van het nieuwe Fibra-systeem gaat gewoon door.

Ajax Systems blijft veerkrachtig ondanks de oorlog in Oekraïne en bereidt zich voor op de lancering van nieuwe producten. Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne heeft de fabrikant niet werkeloos toegekeken, in afwachting van vrede. In plaats daarvan doet het bedrijf alles wat nodig is om de bescherming en veiligheid van haar medewerkers, zaken en leveringen aan partners te verzekeren.
Ajax Systems heeft tot nu toe meer dan 600 medewerkers, samen met hun gezinnen, naar veilige regio’s in Oekraïne en Europa verhuisd. De fabrikant doet er ook alles aan om ervoor te zorgen dat zijn eigen zaken en die van zijn partners zo goed mogelijk blijven functioneren. Momenteel is het bedrijf bezig met de verplaatsing van de voorraden van eindproducten en het opstarten van de nieuwe productie-installaties. De vaste leveringen aan partners werden afgelopen week hervat.

Geen problemen met bestaande systemen
Wat betreft de bestaande systemen: de serverinfrastructuur van Ajax functioneert zonder onderbrekingen, dus gebruikers en partners hoeven zich geen zorgen te maken over de stabiliteit van reeds geïnstalleerde systemen. De servers van Ajax zijn verspreid over heel Europa in datacenters van Amazon in Ierland en Duitsland. Dit is een bewezen, wereldwijde werkwijze voor grote fabrikanten en organisaties.
Het bedrijf blijft ook werken aan het introduceren van nieuwe producten. Wat werd aangekondigd tijdens het Special Event komt volgens schema binnenkort beschikbaar.

Bekabelde componenten
De nieuwe Fibra-productlijn van bekabelde apparaten omvat alle voordelen van de draadloze Jeweller-producten. Een kabel van 2000 meter kan zelfs een gebouw van meerdere verdiepingen bestrijken, terwijl het energieverbruik 100 keer lager is dan het gemiddelde binnen de industrie voor digitale bekabelde detectoren. Net als bij Jeweller-apparaten is de dataoverdracht bij Fibra versleuteld, zijn de apparaten uitgerust met anti-sabotagetechnologieën, is het systeem snel te installeren en kan het op afstand worden bediend via een smartphone.

MotionCam-series met foto op aanvraag
In eerste instantie werd de camera van de MotionCam-detector alleen geactiveerd bij een alarm. Voor deze beperkte functionaliteit was gekozen vanwege het privacy-aspect. De vraag naar de optie ‘Foto op aanvraag’ bleef echter wel actueel in de markt. Om Ajax-gebruikers meer fotoverificatie-opties te geven, moesten de ingenieurs van het bedrijf hun eigen detectoren opnieuw uitvinden en rekening houden met het privacy-aspect. Dus beide versies – met en zonder ondersteuning voor Foto op aanvraag – zijn uiteindelijk beschikbaar op de markt.

Meer compatibele detectoren
De MultiTransmitter-integratiemodule krijgt ondersteuning voor het aansluiten van detectoren met twee en drie weerstanden. Op deze manier wordt het mogelijk om meer typen gebeurtenissen te herkennen van de verbonden bekabelde detectoren. Dit maakt de vernieuwing flexibeler met multizone alarmmeldingen in commerciële panden en verhoogt het aantal compatibele detectoren.

Terug naar overzicht